• Anasayfa
  • Fuar Alanı
  • Seminerler
  • Arama
  • Edcon Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı
    Canlı chat ve video görüşme yapabilmek için
© 2022 Copyright: VES Her hakkı saklıdır.
Edcon Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı
Edcon Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı

Eposta: edcon@edcon.com.tr

İstanbul - Saskinbakkal - Adres: Suadiye, Bağdat Cd. Cihan APt. No:365 34740 saskınbakkal Kadıköy İstanbul Turkey ((0216) 301 13 23)

İstanul - Nisantasi - Adres: Valikonağı Cad. No:67 K:7 D:7 34365 Nişantaşı İSTANBUL Turkey ((0212) 234 4899)

İstanbul - Bahcesehir - Adres: Bahcesehir 2.kisim AvniAkyol Cad. LocaEvleri B Blok No.45 Kat. -6 Basaksehir Istanbul Turkey ((0212) 669 2929)

Ankara - Adres: Tunus Caddesi 63/5 Kavaklıdere ANKARA TUrkey ((0312) 427 90 00)

Bursa - Adres: FSM Bulvarı Bulvar224 Sitesi C blok D 8 Nilüfer Bursa Turkey ((0224) 223 03 30)

İzmir - Adres: Kıbrıs Şehitleri Caddesi N:28 D:5 Nuray Apt. Alsancak (GRATİS Karşısı) İzmir Turkey ((0232) 425 25 56)

Londra - Adres: 621 Linen Hall 162-168 Regent Street W1B 5TE London United Kingdom (+44 20 7734 6467)

EDCON Hakkında

 

NEDEN EDCON ?

1-EDCON 1996 Yılından beri İngiltere konusunda Akademik danışmanlık yapan Türkiyenin en eski kurumudur; Konularında uzman, sizi gönderecekleri ülkede de bulunmuş eğitim danışmanları ile aklınızdaki tüm sorulara cevap bulabilirsiniz.Eğitim danışmanları, kendileri de yurtdışı eğitim süreçlerinden geçmiş ve yurtdışında belli süreler yaşamış kişilerdir. Ayrıca yılın belli dönemlerinde siz öğrencilerimize güncel bilgi ve kapsamlı hizmet verebilmek için yurtdışına seyahat etmekte ve bu seyahatler sırasında üniversite, kolej ve dil okullarını ziyaret etmektedirler.

2-Yurtdışı ofisi; Londradaki Ofisimizde Türk danışmanlar çalışmaktadır gittiğiniz ülkede de danışmanlığın devamı; Türkiye’de verdiği danışmanlığını sizlerin eğitim sürenizce yurtdışındaki ofisleriyle de yanınızda oluyor. Yurtdışı şubelerimizden alacağınız sosyal desteğin yanında vize uzatma, başka bir okula transfer olma ya da Üniversite, Master başvuruları gibi teknik konularda da destek alabilirsiniz.

3-İngiltere’de ki danışmanlarımızın acil durumlar için 24 saat açık cep telefonlarının öğrencilerimizde bulunması; Edcon’un danışmanlık anlayışı sadece Türkiye sınırlarını kapsayan ya da mesai saatlerine sığacak kadar sınırlı değildir. Öğrencilerimize bulundukları ülkenin aynı saat diliminde bulunan şubemizden sürekli destek alabilme şansına sahipler, üstelik bu desteği tecrübeli Türk danışmanlarından alıyorlar ve danışmanlarımızın cep telefonları acil durumlar için 24 saat açıktır ve öğrencilerimize Türkiye’den ayrılmadan önce öğrencilerimize cep numaraları verilmektedir.

4-Deneyim; EDCON uzun yıllar British Council da çalışmış danışmanlar tarafından kurulmuştur ve siz de ofislerimizde uzun yıllardır İngiltere konusunda Danışmanlık yapmış ya da eğitimini yurtdışında tamamlamış danışmanlar ile görüşme ayrıcalığına sahip olabilirsiniz.

5-Gidilecek ülke ile ilgili işlemler tamamlandığında Danışmanlar Tarafından verilen oryantasyon; İşlemleri tamamlanan, yurtdışına çıkacak öğrencilerimize adaptasyonlarını kolaylaştırmak için bilgiler verilmektedir. Seminer sırasında öğrenciler karşılaşacakları ve hazırlıklı olmaları gereken konular ile ilgili bilgilendirilirler. Seminerler Nişantaşındaki ofisimizde gerçekleştirilir ve öğrencilere ilgili ülke ile ilgili yurtdışına çıkış rehberi verilmektedir.

6-Okul kaydı, konaklama organizasyonu, eğitim ve vize danışmanlığının ücretsiz olması; Öğrenicilerimizin bizimle işlemlerin başlamasından okul kaydının yapılması konaklama organizasyonlarının hazırlanmasına, vize danışmanlığına, oryantasyon programına kadar ücretsiz hizmet almaktırlar. Edcon da tüm üniversiter başvuruları ve danışmanlık hizmetleri temsilcisi olduğumuz üniversiteler için herhangi bir servis ücreti alınmadan yapılmaktadır. Bu ücretsiz hizmetlerimiz öğrencilerimizin İngiltere’ye ULAŞMASI İLE birlikte Londra ofisimizden de verilmeye devam edilmektedir. omer@edcon.com.tr +44 20 7734 6467

7-Dil okulu ve üniversitelerin Türkiye resmi temsilciliği; 100 ‘e yakın üniversitenin ve 200 den fazla dil okulunun resmi temsilcisi olup bu okullar için ücretsiz hizmet vermektedir.

8-En uygun uçak bileti ve bağlantılarının “outsource” edilmeden kurum içerisinden takibi ve kontrolü; Öğrencilerimizin bilet araştırmalarını yaparak en uygun, fiyat rota ve sınıf için rezervasyon seçenekleri çıkarmakta ve öğrencilerimize iletmektedir.

9-Burs ,Vize ve Konaklama Başvuruları; Edcon danışmanlarfı program başvurularınız yanı sıra universitelerin burs başvuruları,konaklama ve vize işlemleriniz için de ücretsiz danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

10-İngiltere ‘de Konusunda Uzman; EDCON İngiltere konusunda uzmanlaşmış bir kurumdur ve hem yılların verdiği deneyim hem de bir ülkede uzmanlaşmış ve odaklanmış olmanın avantajı ile danışmanlarımız sizlerin İngiltere eğitim deneyiminiz ile ilgili olarak ,okul secimi aşamasından programınız sonlanana kadar tüm süreçlerin verimli geçmesini sağlayacaklardır.

 

İletişim Edcon Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı

Edcon Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı katılımcısından randevu almak istiyorsanız, lütfen Video Chat için size uygun tarih/saati aşağıdan seçin. Eğer randevu istemiyorsanız chat kısmından katılımcıyla anlık video görüşme talep edebilirsiniz.

Lütfen saat diliminin GMT+3 olduğunu göz önünde bulundurun.

Broşür/Katalog
Yurtdışı Eğitim Rehberi
Yurtdışı Eğitim Rehberi
Görüntülemek/indirmek için tıklayın.
Galeri
Videolar
New College Manchester
Görüntülemek için tıklayın.
Center of English Studies
Görüntülemek için tıklayın.
Kaplan
Görüntülemek için tıklayın.
INTO
Görüntülemek için tıklayın.
University of Birmingham
Görüntülemek için tıklayın.
BPP University
Görüntülemek için tıklayın.
English in Chester
Görüntülemek için tıklayın.
Emerald Cultural Institute
Görüntülemek için tıklayın.
University of Sheffield
Görüntülemek için tıklayın.
International House Dublin
Görüntülemek için tıklayın.
SOAS University of London
Görüntülemek için tıklayın.
Manchester Üniversitesi Kabul Koşulları
Görüntülemek için tıklayın.
Manchester Üniversitesi Nasıl Bir Üniversitedir?
Görüntülemek için tıklayın.
University of Warwick - Lisans ve Yüksek Lisans
Görüntülemek için tıklayın.
Programlar ve Burslar
All products 23
İngiltere'de Yüksek Lisans Eğitimi | Yurtdışında Master | İngiltere'de Master
Yurtdışında yüksek lisans programları süreleri değişkenlik gösterse de İngiltere’de master genel olarak 1 yıl sürmektedir, az sayıda da olsa 2 yıl süren programlar da bulunmaktadır. Günümüzde zamanın değerli olduğu düşünülürse İngiltere’de yüksek lisans eğitiminin çok avantajlı olduğu ortadadır. Genellikle Eylül / Ekim aylarında başlayan 1 yıllık yüksek lisans eğitim süreci, 9 ay ders, 3 ay tez/proje dönemi olarak ikiye ayrılmaktadır. Ocak/ Şubat ve Mart gibi alternatif dönemlerde başlayan programlar da mevcuttur. İngiltere'de Master için Dikkat Edilmesi Gerekenler İngiltere’de bir yüksek lisans programına karar vermeden önce aşağıdaki kriterleri göz önüde bulundurmanızda fayda olacaktır; ·Üniversitenin bölüm ve genel sıralamalardaki yeri ·Kampüs imkanları ·Bulunduğu şehir ·Program içeriği ·Konaklama seçenekleri ·Burs imkanları ·Bitirme Tezi şartları ·Program ücreti ve ödeme koşulları
IB, A Level, AP, SAT, ACT, Nedir? Farkları Nelerdir? Lise Seçerken Hangisini Tercih Etmeliyiz?
Lise eğitimi için hangi okulu seçmeliyim? Lise eğitimi öncesi son iki sene gerek veliler gerekse öğrenciler için oldukça stresli geçmektedir. Öğrencilerin pek çoğu lise yerleştirme sınavlarına hazırlanırken veliler için gerek Türkiye gerekse yurtdışı opsiyonlarını değerlendirirken hangi okulu seçmeliyiz arayışı ve stresi baş göstermektedir. Türkiye ‘de MEB diplomasının yanı sıra çeşitli uluslararası diplomalar ve sınav sonuçları sağlayan liseler oldukça yaygınlaşmış ve bu karar sürecini oldukça zorlaştırmıştır. Alman liselerinde sunulan Abitur diploma programları, Avusturya sistemine ait Matura, Italyan Maturita diplomasi veya Fransız Bakaloryası mı yoksa İngilizce bir eğitimi hedefleyen IB Diploma, SAT, A-Level ya da AP sistemi mi? Bu yazımızda İngiltere başta olmak üzere İngilizce Lisans programları sunan Amerika, Kanada, Avustralya, Hollanda , Italya vb ülkeleri hedefleyen öğrencilerimize yönelik uluslararası lise eğitim programlarından biraz bahsedeceğiz.
Dil Programları
Edcon Eğitim Danışmanlığı olarak İngiltere, Avustralya, Amerika, Kanada, Malta, Yeni Zelanda, İrlanda ve çeşitli Avrupa ülkelerinde İngilizce ya da diğer Avrupa dilleri ile ilgilenen öğrencilerimize eğitim olanağı sağlamaktayız. Temsil etmekte olduğumuz tüm okullar ilgili ülkenin eğitim – öğretim denetim mekanizmalarından geçmiş gerek bu denetim mekanizmaları gerekse daha önceki öğrencilerimizden almış olduğumuz değerlendirmeler sonucu kaliteleri onaylanmıştır. Denetim mekanizmasının amacı dil okullarının yönetim, yabancı dil öğretimi, kaynaklar ve öğrenciye gösterilen özenin standardını arttırmaktır. Okulların denetimden geçer not alabilmeleri için belli bir süredir ( ülkelere göre farklılık göstermektedir ) eğitim veriyor olmaları gerekmektedir. Yönetim, mekan, akademik kaynaklar, öğretim kadrosu ve öğretim konularında teftişten geçen okullar bu teftişi belli zaman dilimlerinde tekrarlamak zorundadırlar. Bu okullar her yaş grubunun talebini karşılayarak her yıl dünyanın dört bir yanından gelen yüz binlerce öğrenciyi konuk etmektedirler. Genel İngilizce’ nin yanı sıra pek çok alanda dil eğitimi veren okullarda, yaz ayları boyunca küçüklere ve yetişkinlere tatil ağırlıklı lisan kursları da bulmak mümkündür. Haftalık ders saatleri en az 15 olmak üzere 35 saati aşan programlar da bulunmaktadır. Konaklama türleri aile yanı, hostel, yurt, kampüs veya otel olarak seçilebilmekte; oda kahvaltı, yarım veya tam pansiyon seçenekleri birçok okulda sunulmaktadır.
Sertifika Programları
Sertifika programları genellikle 3-6 veya 9 ay süreli olarak çeşitli alanlarda sunulmaktadır. Genellikle yoğun programlar olup tamamen mesleki içerikli, daha çok uygulamaya yönelik ve çoğu zaman İngilizce takviyeli programlardır. Bunun dışında akademik bir çalışma yapmak istemeyen ancak kariyerine katkıda bulunacak bir eğitim almayı düşünen kişiler için daha kısa süreli programlar da bulunmaktadır ( örn. 2-3 haftalık sanat programları, vs ). Bu programlar İngiltere’de genellikle üniversiteler bünyesinde değil özel kolejler bünyesinde sunulmaktadır. Öğrencilerin programa katılım için belli düzeyde İngilizce bilgileri olması gerekmektedir, program süresince sunulan mesleki İngilizce dersleri ile mevcut seviyelerinin ilerlemesi de sağlanmaktadır. Genellikle aşağıdaki başlıklar altında programlar sunulmaktadır: İşletme ve Yönetim Bilimleri Pazarlama ve Reklamcılık Halkla İlişkiler Hukuk Dış Ticaret Finans Turizm Yönetimi Denizcilik ve Deniz Ticaret Moda tasarımı Moda pazarlama
Hazırlık (Foundation) Eğitimi
Türk öğrenciler, mezun oldukları lise ve mezun oldukları not ortalamasına göre üniversitelerce gerekli görüldüğünde ‘Hazırlık Yılı’ olarak adlandırılan bir eğitim sürecinden geçmektedirler. Bir yıl süren bu hazırlık programları çeşitli konularda verilmekte, bu konular alınacak lisans derecesine ilişkin olduğundan, başarı ile tamamlanması halinde doğrudan bir üniversitenin lisans programına geçiş sağlanmaktadır. Bu programlar bazı üniversitelerin kendi bünyelerinde yer almakla birlikte bağlantılı oldukları kolejlerde de uygulanabilmektedir. Ders içerikleri üniversitede okunacak bölüme göre belirlenmekte, örneğin işletme eğitimi almak isteyen bir öğrenci o bölümün temel derslerini alırken Mühendislik programı için hazırlık sınıfını okuyan bir öğrenci ise mühendisliğin temel derslerini almaktadır. Bununla beraber hazırlık programları kapsamında ekstra İngilizce ( akademik İngilizce ) ve de “study skills “ diye adlandırılan eğitim boyunca öğrencinin ihtiyacı olacak sunum yapma teknikleri, essay yazımı, vb konular yer almaktadır. “Foundation” – Hazırlık Programı sunan bağımsız özel kolejlerde bulunmaktadır. Bu tip özel kolejlerde sunular programlar için sınıftaki öğrenci sayıları daha az, bireysel ilgi daha fazladır. Bu tip okullarda kontrol mekanizması da çok güçlü olup öğrenci velilerine 3 aylık gelişim – devamlılık raporları, ihtiyaca göre de ek ara raporlar gönderilmektedir. Hazırlık programları , “foundation” , “international foundation” , “Bridging” , “University Access” şeklinde adlandırılmaktadır.
TOEFL IELTS PTE Hangi Sınava Girmeliyim? | Yurtdışında Eğitim Almak İçin Gerekli Dil Sınavları
TOEFL, IELTS yada PTE Academic (Pearson Test), uluslararası tanınırlığı olan ve akademik eğitim yada kişisel dil becerilerini belgelemek isteyen öğrencilerin, İngilizce yeterliliklerini ölçen dil sınavlarıdır. Bu yazımızda her 3 sınavın da tekniklerini ve farklılıklarını inceleyeceğiz. Toefl (Test of English as a Foreign Language) Amerikan tabanlı bir siteme dayalı ingilizce seviye belirleme sınavı olan TOEFL. İster yazılı (TOEFL PBT - Paper Based Test) isterseniz de dijital (TOEFL IBT - Internet Based Test) olarak girebileceğiniz bu sınav, Türkiye’de olduğu gibi dünyada da oldukça popüler sınavların başında yer almaktadır. Akademik eğitimin dışında, gerek bulundukları ülkede gerekse de yurtdışında profesyonel iş hayatında da kullanmak için TOEFL tercih edilmektedir. Özellikle TOEFL IBT ,yani elektronik sınav tercih eden adaylar, sınav sonuçlarını dijital ortamda başvuru yapacakları üniversitelere iletebilmekte, bu şekilde olası gecikmeleri yada okulların son başvuru tarihlerine yetişmek açısından avantajlı duruma gelmektedirler .Bu fırsattan faydalanmak için, Toefl sonucunuzun gönderilmesini istediğiniz kurumun TOEFL kodunu mutlaka öğrenmeniz ve TOEFL başvurunuz esnasında bildirmeniz gerekmektedir. IELTS (International English Language Testing System) IELTS ise, sınav tekniği olarak TOEFL PB’ye benzemektedir. Her ne kadar son dönemlerde IELTS’de, TOEFL gibi internet tabanlı elektronik sınav opsiyonu sunsa da, genellikle kağıt test uygulaması yaygın olarak devam etmektedir.IELTS testlerini British Council ve IDP olmak üzere 2 farklı kurum organize etmektedir, adaylar dilekleri kurumun yaptığı sınavı tercih edebilirler. IELTS genellikle İngiliz İngilizcesi ve dilbilgisi yapısına hitaben oluşturulmuş bir sınav sistemi gibi algılansa da, uluslararası geçerliliği TOEFL ile aynı düzeydedir. TOEFL’dan farklı olarak IELTS’de 3 çeşit sınav vardır. Bunlar; Genel IELTS: Günlük İngilizce bilgimizi ölçen, genellikle kişisel gelişim, iş veya akademik olmayan konular için tercih edilen bir test çeşitidir. Akademik IELTS: Sınav içeriği, akademik eğitim almak isteyen öğrencilere göre dizayn edilmiş olan bu sınav çeşidi, içerik olarak daha komplike ve karmaşık soru kalıplarına sahip olup, sınav giren adaylardan , aynı komplike ve akademik düzeyde/seviyede yanıt vermeleri beklenmektedir. UKVI IELTS: Akademik IELTS’sin aynı içeriğine sahip olan UKVI IELTS adayları, sınav esnasında güvenlik kamerası ile izlenmektedir.Bu sınav, İngiltere’de akademik eğitim görmek isteyen öğrencilerin girmesi gerekli sınav çeşitidir.İngiltere haricinde bir ülkede eğitim görmek isteyen öğrencilerin, Akademik IELTS’i tercih etmeleri daha uygundur. PTE Academic (PEARSON TEST) Son yıllarda artan popülaritesi sebebi ile, Pearson Academic Test (PTE) ‘de bir çok ülke ve kurum tarafından, TOEFL yada IELTS ile eşdeğer test olarak değerlendirilmektedir. TOEFL ve IELTS’in aksine, Pearson test, ülkemizde çok daha sıklıkla yapılmakta (ayda 4-5 defa) ve sınav sonuçları ortalama 2-3 günde alınmaktadır. Bilgisayar üzerinden girilen bir sınav olan Pearson test, sınav yapısı olarak TOEFL ile benzer özelliklere sahiptir. Konuşma-Yazma, okuma ve dinleme olmak üzere toplam 3 bölümden oluşan Pearson Test, aynı günde tamamlanmaktadır. Türkiye’deki üniversiteler tarafından da tanınan PTE (Pearson Test) hazırlık sınıfından muafiyet almak isteyen öğrencilerin de tercih edebilecekleri bir sınav türüdür.
Avustralya'da Akademik Eğitim
Avustralya gerek dil eğitim, gerekse yüksek öğrenimdeki kalitesinden dolayı yurtdışı eğitim sektörünün en gözde ülkelerinden biridir. Ülkenin iklim şartları, yüksek yaşam standartları, eğitim olanaklarının zenginliği ve yabancı öğrencilere sunduğu geniş imkânlarla tam bir cazibe merkezidir. Avustralya bir kıta ülkesi olmasına rağmen nüfusun büyük bir bölümü ülkenin güneydoğu ve doğu kıyılarında yaşamaktadır. Bu bölgelerde Sydney, Melbourne ve Brisbane gibi büyük şehirler ön plana çıkmaktadır. Bu şehirlerin dünya metropolü olması şehirlerin popülaritesini arttırmakla birlikte bir çok sosyal, kültürel ve sportif aktiviteyi içinde barındırmaları nedeniyle de göz doldurmaktadırlar. Ülkede nüfusun az olması (en kalabalık şehir Sydney 5 milyon, toplam nüfus 24 milyon) ve eğitim seviyesinin çok yüksek olması güvenliği de beraberinde getirmiştir. Avustralya şehirleri, BM tarafından uzun yıllar en yaşanılır ve en güvenli şehirler olarak seçilmiş ve liderliği kimseye vermemişlerdir. Avustralya eğitime çok önem veren bir ülkedir. Program ve okul çeşitliliği bunun en büyük kanıtıdır. Gerek dil okullarında, gerek sertifika ve diploma programlarında, gerekse yüksek öğretimde olsun dünyanın önde gelen ülkeleri arasındaki yerini korumaktadır. Avustralya Devleti eğitimi yatırımı bir politika olarak benimsemiş bu nedenle de okullara ve üniversitelere büyük yatırımlar yapmaktan çekinmemişlerdir. Bunun karşılığı olarak da ülkedeki yabancı öğrencilerin ekonomiye getirisi çok büyük olmuştur. Bugün eğitim için Avustralya’ya giden yabancı öğrenciler ekonominin en önemli gelir kalemlerinden birini oluşturmaktadırlar. Biraz önce de değindiğimiz gibi Avustralya’da eğitim almak isteyen bir öğrenci birçok eğitim seçeneğiyle karşı karşıya kalır. Dil eğitimi, her konuda kolayca bulabilecekleri sertifika ve diploma programları, lisans ve yüksek lisans eğitimleri ve bunlardaki çeşitlilikler öğrenciler için bulunmaz bir nimettir.
İrlanda'da Eğitim - Trinity College Dublin
İrlanda’da lisans eğitimi 4 sene sürmektedir. Türk öğrenciler başvurularını okulun Türkiye resmi temsilcisi olan Edcon Eğitim Danışmanlığı aracılığı ile direkt üniversiteye yapabilir. IB, A-level, Abitur, Fransız Bakaloryası gibi uluslararası lise diplomasına sahip olmayan öğrenciler için Marino Institute of Education (MIE ) bünyesinde İşletme, Ekonomi ve Sosyal Bilimler ya da Mühendislik ve Bilim olmak üzere iki alanda 1 yıl süren Uluslararası Hazırlık eğitimi sunmaktadır. Türk öğrenciler için minimum kabul şartı Devlet Lise Diplomasi GPA 3,5 ya da Lise Bitirme Diplomasi 65% ve %70 Matematik notu istenmektedir. Kabul edilen dil yeterliliği ise IELTS 5,0 (5,0 (writing) her bir bölümden minimum 4.5) şeklindedir. Öğrencilerin devam etmek istedikleri bölüme göre fizik, kimya ve biyoloji gibi derslerde de başarılı olması istenilebilir. Öğrenciler Uluslararası Hazırlık programında akademik İngilizce ve matematik dışında devam etmeyi seçtikleri bölüme göre temel bölüm dersleri alırlar ve belirtilen ortalama ile mezun olduklarında seçtikleri bölüme garanti geçiş hakkı sunulur. Master programları genellikle 1 sene sürmektedir, bazı bölümleri Mart/Haziran aylarında başvuruya kapanmaktadır. Türk öğrencilerin en çok başvurduğu alanları hukuk, psikoloji, işletme, bilgisayar bilimleri, uluslararası ilişkiler, pazarlama ve finans olarak sıralayabiliriz. Okulda birçok alanda araştırma ve doktora imkanı sunulmaktadır. Programa göre değişmekle beraber IELTS: 6,5-7,0 istenmektedir. İstenen puanı alamayan öğrenciler için akademik İngilizce programları sunulmaktadır.
Hollanda'da Akademik Eğitim
Hollanda Avrupada İngilizce olarak lisans ve yüksek lisans eğitimi veren ilk ülkedir ve 2100’den fazla eğitim programı ile İngiltere’den sonra en fazla sayıda İngilizce lisans ve yüksek lisans programına sahip ülkedir. Hollanda’da Yükseköğretim kurumları araştırma üniversiteleri ve uygulamalı bilimler üniversiteleri olarak ikiye ayrılmıştır. Bu doğrultuda sistem ihtiyaca göre şekillenmiştir. Daha teorik ve akademik eğitim veren araştırma üniversitelerinde eğitim 3 yıl, daha pratik müfredat içinde sektörde 1 yıl zorunlu stajı içeren uygulamalı bilimler üniversitelerinde eğitim 4 yıldır. Hollanda’da ; 13 araştırma üniversitesi ve 39 uygulamalı bilimler üniversitesi vardır. Türkiye’den yaklaşık 1500 öğrenci Hollanda’da lisans ve yüksek lisans eğitimi almaktadır. Uygulamalı bilimler üniversiteler, sektörlerinde deneyimli uzmanlar yetiştirmek konusunda büyük başarılar kazanırken, 13 araştırma üniversitesinin 7’si en iyi üniversite listesinde ilk 100’de kalan 5’i ise 300’de yer almaktadır. Hollanda’da özellikle eğitim ve iş yaşamında, insanların çoğu İngilizceyi çok iyi derecede konuşurken ikinci hatta üçüncü yabancı dil bilenlerin sayısı yüksektir. Genel olarak hem yaşayacağınız şehirde hem de ülke genelinde kendinizi yabancı hissetmeyeceğiniz dünyanın farklı milletlerinden öğrencilerle dolu ortamda İngilizce iletişim becerileriniz çok kolay bir şekilde gelişmiş olacaktır. Hollanda’da, İngilizce dışında Fransızca ve Almanca gibi dillerde çok yaygın şekilde özellikle çalışma hayatında kullanılmaktadır. Hollanda'da okumak isteyen öğrenciler için öğrenim ücretleri İngiltere, Amerika, Kanada, Avustralya gibi ülkelere göre daha düşüktür. Avrupa Birliği üyesi bir ülkedenseniz eğer 2.000€ ile 2,500€ arasında değişen yıllık ortalama ücretler, AB üyesi olmayanlar için 8,000€ ile 16,000€ arasındadır. Yaşam maliyetlerine bakıldığında en pahalı ve popüler şehir olan Amsterdam bile Londra, Paris, Roma gibi şehirlere göre daha uygundur. Zira üniversitelerin sunduğu yurtların yanı sıra ülkedeki konaklama ücretleri şehir merkezlerinden biraz uzaklaştıkça düşerken, Hollanda genelindeki ulaşım kolaylıkları öğrenciler için tercih sebebidir. Ülkede bir üniversiteye başvurmak isteyen öğrenciler için eğitim alabilecekleri 2000’den fazla lisans ve yüksek lisans programı bulunurken eğitim dilinin hem Hollandaca hem de İngilizce olması büyük önem taşır. Araştırma üniversitelerinde öğrenciler; ekonomi, mühendislik, hukuk ve tıp alanlarında lisans ve lisansüstü eğitim alabilirken, uygulamalı bilimlerde doktora eğitimi alınmıyor.
Amerika'da Dil Eğitimi ve Akademik Eğitim
Amerika'da Dil Eğitimi Amerika dil eğitimi için ideal ülkelerin başında gelmektedir. Ülkenin büyük olması ve bir çok kültürü bir arada barındırması, farklı kültürleri tanıma ve vizyonunuzu geliştirme adına önem taşımaktadır. Amerikada dil eğitimi için neredeyse her bütçeye yönelik bir dil okulu bulmak mümkündür. Başlıca eğitim alabileceğiniz programlar; Genel ingilizce Iş ingilizcesi Akademik ingilizce IELTS ve TOEFL Ve bunlara ek olarak danışmanlarımızdan destek alarak belirleyebileceğiniz özel programlar mevcuttur. Genel ingilizce programları her okulda haftanın ilk günü başlar ancak özel programlar için başlangıç tarihleri değişiklik gösterebilmektedir. Bu konuda bilgi almak ya da güncel promosyon ve indirimlerden haberdar olmak için size en yakın olan ofisimizdeki danışmanlarımızdan ücretsiz danışmanlık alabilirsiniz veya bilgi istek formu doldurun biz size ulaşalım. Amerika'da Lisans Programları Genellikle fakültelerde ilk iki yıl (freshman, sophomore) öğrenciler aynı ders leri alırlar ve bu öğrencilere “underclassman” denmektedir. Son iki yıl ise (junior, senior) öğrenciler bir ana dal seçerler ve bu ana dal ile ilgili alınması gereken zorunlu dersleri almak zorundadırlar. Geri kalan kredilerini ise di- ledikleri bölümlerden seçmeli ders olarak alabilirler. Son iki yıllarında olan bu öğrencilere “upperclassmen” denmektedir. Amerika’da akademik eğitim Ağustos veya Eylül aylarında başlar ve Mayıs veya Haziran aylarında sona erer. Bazı üniversitelerde akademik yıl iki dönemden oluşur ve buna ilaveten yaz döneminde de dileyen öğrenciler ders alabilirler. Bazı üniversitelerde ise yıl 4 eşit döneme bölünür ve akademik yıl içerisinde yaz dönemi dışında 3 dönem bulunmaktadır. Öğrencilerin mezun olabilmek için tamamlaması gereken belirlenmiş kredi sayısı vardır. Öğrenciler yatay geçiş yapmak istediklerinde bir önceki üniversitede almış oldukları kredileri diğer üniversiteye transfer edebilirler. Amerika'da Yüksek Lisans Programları Amerika’da Master programları genellikle 2 yıl sürmektedir ancak daha kısa sürede tamamlanabilen programlarda bulunmaktadır. Doktora programları ise genellikle Master sonrası programlardır ve ilk iki yıl derslere ve seminerlere katılırken son iki yıl derslere ve seminerlere girerek son iki yıl araştırma yapılmaktadır. Amerika’da bulunan yaklaşık 565 bin uluslararası öğrencinin Amerika’ da yüksek lisans yapmak istemesinin ana nedenlerinden biri de, iyi bir eğitimi daha uygun bütçeyle alabilme şansıdır. Amerika’da yüksek lisans ya da doktora eğitiminde karşınıza iki çeşit burs var: Geri ödemeliler ve geri ödemesi olmayan burslar. Geri ödemesiz olarak karşınıza çıkacak olan burslar genellikle akademik alt yapınızın gücüne bağlı olarak verilen burslardır. Not ortalamanız düşerse bursunuz kesilir. En çok önerdiğimiz burs türlerinden başında asistanlıklar geliyor. Sebebi ise yapacağınız asistanlıkların sizi eğitimin içinde tutmayı başarması, dolayısıyla da eğitiminizde daha başarılı olmanızı sağlamasıdır. Öğrenciler asistanlık yaparken vakit kaybına uğrayacakları ve derslerde başarılı olamayacakları kaygısına düşer. Ancak durum çoğu zaman tersi olur. Birçok öğrenci asistanlık sayesinde daha yüksek notlar alır.
Kanada'da Dil Egitimi ve Akademik Egitim
Neden Kanada? Kanada Dünya’nın en yaşanılabilir ülkelerinden biridir. Yüksek hayat kalitesi temiz ve güvenli çevresi ile öğrencilere ideal bir eğitim ortamı sağlar. Kanada’da Dünya standartlarında eğitim alabilirsiniz, aldığınız diplomamaların uluslararası tanınırlığı vardır. Eğitim maliyetleri İngilizce konuşulan diğer ülkelere oranla daha ekonomiktir. Çok kültürlü toplum yapısı dolayısı ile öğrencilerin rahat uyum sağladığı ülkelerden biridir. Kanada kültürel çeşitliliği teşvik eden gelenek ve politikalara sahip bir göçmen ülkesidir. Kanada’da Akademik eğitim alan öğrencilerin eğitim sırasında part time çalışma izni vardır. Kolej, üniversite ya da master eğitimi alan öğrencilerin eğitim sonrasında 2 ya da 3 yıl çalışma izinleri vardır. Bu şekilde kariyerinize güzel bir başlangıç yapıp uluslararsı iş deneyimi kazanabilirsiniz. Kanada’da İngilizce ve Fransızca’nın resmi dil olarak kullanıldığı bir ülkedir. İki dil öğrenme şansınız olabilir Kanada'da Eğitim Sistemi Kanada Egitim Sistemi, anaokuldan üniversiteye kadar uzanan kategorilerde hem devlet okullarini hem de özel okullari kapsamaktadir. Egitim, Kanada Anayasasi kapsaminda eyaletlerin sorumlulugundadir, bu da eyaletlerdeki egitim sistemleri arasindaki farkliligi gösterir. Buna ragmen, egitim ülke genelinde yüksek standardlardadir.. Liseler, eyaletlerin sistemine bagli olarak 11, 12 ya da 13. siniflara kadar devam eder. Bundan sonra, ögrenciler üniversite, kolej ya da Cegep’de okumaya devam edebilirler. Kanada Üniversiteleri dünya çapında en iyiler arasında yer almaktadır. Shanghai Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralamasında (ARWU) yer alan 100 üniversite arasında 4; QS World University Rankings’in seçtiği en iyi 50 üniversite arasında 3, en iyi 500 üniversite içinde ise20 Kanda Üniversitesi vardı. Times Higher Education (THE) World University Rankings’de (Times Yüksek Öğrenim (THE) Dünya Üniversiteleri Sıralaması) yer alan 100 üniversitenin ise 5’i, 200 üniversitenin ise 8’i Kanada Üniversitesiydi. Üniversiteler hâlihazırda dünya genelindeki diğer üniversitelerle imzalanmış 5,000’i aşkın aktif uluslararası işbirliği anlaşması ile küresel bağlantılara sahiptir. Kanada’daki dil okulları hem İngilizce hem de Fransızca ileri düzey eğitim, kişisel gelişim ve işe hazırlık alanlarında sunduğu geniş program seçenekleri ile her seviyede dil eğitiminde lider konumdadır. Kanada’da Community College (ön-lisans) Eğitimi Kanada’daki kolejler, politeknik okullar ve cégeps’ler (genel ve mesleki kolej) endüstri ile bağlantılı, kariyer odaklı, endüstri sorunlarını çözmeye yönelik uygulamalı araştırma olanakları sunmaktadır. Kanada kolejleri mezunlarının %90’ı mezun olduktan sonraki altı ay içinde eğitim gördükleri alanda istihdam edilmekte, işverenlerin %90’ı ise bu çalışanlardan memnun olmaktadır. Kolejlerde 2 ya da 3 senelik programlara katılan öğrenciler üniversitelere transfer olarak lisans eğitimlerini tamamlayabilir. Kolejlerin giriş koşulları ve eğitim ücretleri üniversitelere oranla daha düşüktür.Kolejler ön lisans seviyesinde sundukları sertifika ve diploma programlarının yanı sıra, lisansüstü sertifika ve diploma programları da sunmaktadır. George Brown College , Centennial College, Algonquin College , Vanwest College , Niagara College, Langara College , Seneca College önde gelen kolejler arasındadır Kanada’da Lisans Eğitimi Kanada’da Üniversiteler akademik ve mesleki eğitim verir ve öğrencilere lisans ve üzeri diploma dereceleri kazandırır: Kanada’da 100’e yakın üniversitede hemen hemen her alanda lisans programı bulmak mümkündür. Lisans programları medikal alanlar dışında genellikle 4 senede tamamlanır. Akademik yıl Eylül ayında başlar, ocak döneminde de kabulü olan bölümler vardır. Başvuru koşulları ve başvuru tarihleri okuldan okula değişmekle birlikte Kanada’da eğitim almak isteyen öğrencilerin başarılı bir akademik geçmişe sahip olmaları gerekir. Öğrencilere 1 sene önceden başvuru çalışmalarına başlamaları tavsiye edilir. Kanada’da Yüksek Lisans Eğitimi Kanada üniversiteleri tarafından sunulan yüksek lisans programları, öğretim kalitesi ve araştırma imkanları dolayısıyla her yıl 150.000’den fazla uluslararası öğrenci tarafından tercih edilmektedir. Kanada aynı zamanda Dünya standartlarında arştırma imkanları ile doktora yapmak için de ideal bir ülkedir. Kanada’da master programları genellikle 2 yıl sürmektedir. Başvuru koşulları ve başvuru tarihleri okuldan okula değişmekle bilirkte Kanada’da eğitim almak isteyen öğreniclerin başarılı bir akademik geçmişe sahip olmaları gerekir. Bazı bölümler için GMAT / GRE skorları da istenmektedir.
İngiltere'de Tıp Eğitimi
İngiltere’de tıp eğitimi Türkiye ile benzerlik gösterip Amerika ve Kanada sistemlerinden tamamen farklıdır. Amerika ve Kanada’da tıp eğitimi öncesi bir lisans derecesi istenirken İngiliz sisteminde lise eğitimi sonrası tıp eğitimine direkt başlanıyor olması İngiltere’yi giriş koşulları anlamında daha avantajlı kılmaktadır. İngiltere’deki tüm tıp fakülteleri devlet destekli olup temel amaç NHS (National Health Service) için doktor yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda da yabancı öğrenciye ayırılan kontenjan hayli sınırlıdır. İngiltere’de toplam 32 adet tıp fakültesi bulunmaktadır ve tamamı Medical Schools Council’a bağlıdır. Egitim genellikle 5 yılda tamamlanmaktadır. İlk iki yılı akademik ortamda verilen ders aşamasıdır, daha sonraki 3 yıl klinik eğitimi üniversiteye bağlı bir hastanede tamamlanmaktadır. 5 yılın başarı ile tamamlanması sonucu öğrenciler genel tıp eğitimlerini tamamlamış olmaktadır. Tıp fakültelerine başvuru da diğer lisans programları gibi UCAS (University Central Admissons System) aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Tüm tıp başvuruları için son başvuru tarihi EU, İngiliz veya yabancı öğrenciler için aynı olup 15 Ekim’dir. Normalde UCAS aracılığı ile 5 programa tercih yapılabilmesine karşılık tıp başvurularında sistem farklıdır; sadece 4 adet tercih kullanılması mümkün olup, öğrenciler 5. Tercihi bos bırakmak ya da medikal olmayan bir bolum için kullanmak durumundadırlar. Tıp başvuruları için ne yazık ki Türk lise Diplomasi tanınmamakta, öğrencilerin özellikle de International baccalaurate veya A-Level diplomasına sahip olması istenmektedir. Bazı tıp fakülteleri kabul koşulları konusunda daha esnek olup Alman Abitur sınavı, İtalyan Matirutasi Advanced Placement (AP) sınavlarını da kabul etmektedir. Bu koşullara sahip olmayan öğrenciler İngiltere’ye önceden giderek A-level sınav hazırlık programlarına katılabilirler. Tıp eğitimi almak isteyen öğrenciler için önerimiz bu kararı yeterince erken vermeleri durumunda henüz lise eğitimleri sırasında İngiliz sistemine dahil olmaları ve A-Level eğitimi almaları seklindedir. Birçok tıp fakültesi yukarıda belirtilen yeterliliklerin yansıra çok iyi bir İngilizce düzeyi, mülakat ve bir takım ek sınavlar (UKCAT- United Kingdom Clinical Aptitute Test , BMAT - Biomedical Admissions Test gibi) istemektedir. 5 yıllık tıp lisans eğitimi sonrası, yeni müzen doktorlar iki yıllık bir hazırlık (foundation) programı yaparlar. Bu program kapsamında genel medikal konuları da islemekle beraber çeşitli uzmanlık dersleri alırlar. Bunu takiben ihtisas yapmak isteyen doktorlar bir uzmanlık alanı seçerler ve her uzmanlık alanına göre alınması gereken farklı sınav ve değerlendirmeler olabilir. Siz de İngiltere'de tıp eğitimi almak isterseniz detaylı bilgi için ofislerimize uğrayabilir veya bilgi istek formu doldurabilirsiniz.
İngiltere'de Hukuk Eğitimi
İngiltere'de hukuk eğitimi almak isteyen öğrenciler için açıklayıcı olacağını umduğumuz bir yazı hazırladık. Bu yazımızda hazırlık süreçleri, başvuru süreçleri, eğitim süreci ve mezuniyet sonrası gibi konuları ele aldık. Türkiye, Almanya temelli Kıtalar Hukuk Sistemi (Civil Law) içinde yer aldığı için kapsam bakımından Common Law olarak hukuk literatürüne geçmiş olan İngiliz kökenli Anglo Sakson hukuk sisteminden oldukça farklılık gösteren bir sistemi benimsemektedir. Ancak ülkemizden yurt dışında hukuk eğitimi görmek amaçlı giden öğrencilerimiz arasında İngiltere’nin sıklıkla tercih edilen popüler bir ülke olması dikkat çekmektedir. Bunun nedenlerini anlayabilmek için öncelikle Common Law sistemi, geçerliliği ve tarihçesine kısaca değinmek yerinde olacaktır. Ortak Hukuk (Common Law) İngiltere’de doğup gelişmiş günümüzde İrlanda, Birleşik Krallık’ın büyük bölümü (İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda), Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada (Quebec hariç), ABD (Louisiana hariç), Hindistan (Goa hariç), Pakistan, Güney Afrika, Hong Kong ve diğer pek çok bölgede uygulanmaktadır. Common Law, yargı birliğini temel almaktadır. Civil Law olarak adlandırılan Türkiye’nin de dahil olduğu Kıta Avrupa hukuk sistemindeki gibi kamu hukuku – özel hukuk ayrımı ya da adli yargı – idari yargı ayrımı yapmamaktadır. Anglo-Sakson (Common Law) hukuku esas itibariyle yazılı olmayıp uygulamaya dayanan niteliktedir. Mahkemelerce verilmiş kararlar bağlayıcı niteliktedir. Common Law’un uygulandığı ülkelerin dünya ticareti ve siyasetindeki gücü göz önüne alındığında İngiliz Hukuk Sistemini öğrenme eğilimi daha iyi anlaşılmaktadır. Common Law dahilinde bir başka alternatifi için inceleyebilirsiniz; Amerika'da Hukuk Eğitimi İngiltere, eğitimde dünyanın en önde gelen ülkelerinden birisi olarak dünya sıralamalarındaki başarısı, prestijli ve disiplinli eğitim sistemi, çok çeşitli uzmanlık alanlarının yanısıra huzurlu ve güvenli yaşam koşulları ile Türkiye dahil dünyanın çok çeşitli ülkelerinden öğrencilere ev sahipliği yapmaktadır. İngiltere’de hukuk eğitimi görmek için nasıl bir hazırlık süreci takip edilmelidir, girilmesi gereken sınavlar nelerdir? İngiltere’de hukuk eğitimi de diğer birçok branş gibi 3 yıl sürmektedir. Türkiye’den giden öğrencilerin eğitim gördükleri okul, akademik başarı düzeyleri ve girmeyi hedefledikleri okula göre 3 yıllık lisans eğitimi öncesi 1 yıllık akademik hazırlık (foundation) eğitimi almaları gerekmektedir. Normal koşullarda bir Türk öğrencinin akademik hazırlık senesini atlayabilmesi için International Baccalaureate, Abitur, Fransiz Baccalaureate, Matiruta, AP gibi bir uluslararası geçerli bir kualifikasyona sahip olması gerekirken günümüzde –Oxford, Cambridge, UCL gibi istisnalar dışında- pek çok İngiliz üniversitesi Türk lise diplomasını da hazırlık istemeden direkt eğitim için kabul etmektedir. Bu noktada öğrencinin Türkiye’de hangi lisede eğitim görmekte olduğunu ya da hangi liseyi bitirdiği önemli bir kriterdir. Bunun yanısıra iyi bir hukuk fakültesinin birinci yılına direkt kabul alabilmek için aşağıdaki ön koşullar sağlanmalıdır: • İyi bir not ortalaması (% 80 +) • Gerekli İngilizce yeterlilik puanına sahip olmak (Hukuk için IELTS 6.5 – 7.0) • Bazı hukuk fakültelerince alınması istenen LNAT sınav puanı • İyi bir niyet mektubu Açılımı “National Admissions test of Law” olan LNAT üniversitelerin pek çok iyi aday içinden kendileri için en uygun hukuk öğrencisi adaylarını belirlemek için talep ettikleri bir sınavdır. LNAT bir zeka testi değildir ve hukuk dahil olmak üzere hiçbir alanda bilgi ölçmeyi hedeflemez; ana hedefi aday öğrencilerin sözel değerlendirme, anlama-yorumlama, tümdengelim-tümevarım, analiz ve sonuca bağlama yetilerini ölçmektir. Hukuk Lisans Programları için Başvuru Tarihleri Oxford ve Cambridge Üniversiteleri her bölümlerinde olduğu gibi hukuk bölümü için de 15 Ekim tarihine kadar başvuru yapılmasını istemektedir ve bu tarih hem İngiliz hem de yabancı öğrenciler için geçerlidir. Bu iki üniversite dil yeterlilik için şartlı kabul vermektedir. Dolayısıyla başvuru yapıldığı tarih itibariyle okulların minimum İngilizce taleplerini karşılayacak İngilizce yeterlilik sınav sonucunun iletilmiş olması önemlidir. Diğer İngiliz üniversiteleri için resmi başvuru tarihi İngiliz ve Avrupa Birliği vatandaşı öğrenciler için 15 Ocak, Türk ve diğer uluslararası öğrenciler için 30 Hazirandır. Ancak Türkiye’deki iyi liselerin çoğu ve Edcon danışmanları olarak bizler öğrencilerimizin başvurularını 15 Ocak tarihine kadar tamamlamalarını önermekteyiz. Hukuk, çok başvuru alan ve kontenjanları hızlı dolan bir bölüm olduğu için erken başvuru ciddi anlamda kabul şansınızı artıracaktır.
İngiltere’de Mimarlık Eğitimi
İngiltere’de Mimarlık eğitimi 3 aşama halinde sunulmaktadır ve eğitim ile akreditasyon sureci RIBA (Royal Institute of British Architects)’ya bağlı olarak yürütülmektedir. İlk aşamayı oluşturan RIBA1, 3 yıllık lisans eğitiminden oluşmaktadır. RIBA 1 kalifikasyonunu tamamlayan öğrenciler bunun ardından 1 yıllık staj suresini tamamlamaktadır. Bazı öğrenciler daha fazla deneyim kazanmak için ya da farklı bir neden ile bu sureci uzatabilirler. Bunu takiben 2 yıllık RIBA 2 bolümü bulunmaktadır. RIBA 2 kapsamında BArch ya da MArch adı altında akademik eğitimin ikinci bolumu verilmektedir. Üniversite program içeriklerine göre öğrenciler bu iki yıl içinde uzmanlık konuları belirleyebilir, araştırma yapabilirler. RIBA 2 sonunda mimar statüsü kazanmak için minimum 2 yıl profesyonel çalışma hayatı gerekmektedir. Bu 2 yıllık surecin minimum 12 ayı EEA , Isle of Man veya Channel Islands çatısı altında bir mimarin direkt danışmanlığı ile gerçekleştirilmelidir. Bu süreçte mimar adayı mezunların projelerde daha fazla görev ve sorumluluk almaları hedeflenmektedir. Son 2 yıllık profesyonel deneyim sonrası Mimar kalifikasyonu kazanmak için son final sınavlarına girilmektedir. Bu aşama sonrası mezun adaylar PEDR de kaydedilmiş 24 aylık deneyimleri, profesyonel CV leri, gerçekleştirilecek olan örnek uygulama çalışmaları ve yazılı – sözlü final sınavları değerlendirilerek ARB ( Architects Registration Board ) onaylı Mimar statüsü kazanmış olurlar. İngiltere’de mimar olarak çalışmak isteyen tüm öğrenciler bu süreçten geçmek zorundadır. Ancak Türkiye’den giden ve mezuniyet sonrası gene Türkiye’ye dönüp çalışmayı hedefleyen öğrenciler için RIBA nin her 3 aşamasını tamamlamak zorunlu değildir. 3 yıllık lisans eğitimini tamamlayan öğrenciler Türkiye’ye dönerek burada diploma denkliklerini alabilirler. İngiltere’de mimarlık eğitimi için öğrencilerin lise eğitimleri suresince fen-matematik bolumu öğrencisi olmaları, özellikle fizik ve matematik derslerini almış olmaları gerekmektedir. Bunun yansıra çizim yeteneklerinin değerlendirilebilmesi için öğrencilerin portföy hazırlaması istenmektedir. İngiltere’de mimarlık hem teknik hem de güzel sanatlar bölümlerinin her ikisini de kapsamaktadır. Başvuru sureci lisans düzeyinde UCAS aracılığıyla , yüksek lisans düzeyinde direkt olarak bireysel üniversitelere yapılmaktadır. Çok fazla talep gören programlar oldukları için öğrencilerin başvurularını mümkün olduğunca erken tamamlamaları önerilmektedir. Siz de İngiltere'de mimarlık eğitimi almayı düşünüyorsanız ofislerimize gelip detaylı bilgi alabilir veya Bilgi İstek Formu doldurabilirsiniz.
Ingiltere'de Mühendislik Eğitimi
İngiltere'de mühendislik eğitimi almak bir çok açıdan avantajlıdır. Bu avantajları sizler için detaylı bir şekilde sıraladık. Avrupa’nın batısında Büyük Britanya adasında yer alan İngiltere; Birleşik Krallığın en büyük ve popülaritesi en yüksek olan ülkesi konumundadır. 65 Milyonluk bir nüfusa sahip ülkenin başkenti Londra’dır. Yağmurun eksik olmadığı ada ülkesi dünyanın dört bir yanından öğrencilere ev sahipliği yapmaktadır. İngiltere’ye 180 ayrı ülkeden öğrenci gelmekte ve çok kültürlü bir atmosferde eğitim alınmaktadır. İngiltere’de üniversite kabul şartları farklılık göstermekte, ‘’foundation’’ programına ihtiyacı olmayan öğrenciler birçok iyi üniversitede lisans eğitimlerini üç sene gibi kısa bir sürede tamamlayabilmektedirler. 1. Mühendislik Bölümü Kimlere Göre Ana hatlarıyla İngiliz eğitim sistemi, lisans (undergraduate) ve yüksek lisans-doktora (postgraduate) şeklinde ayrılmaktadır. İskoçya hariç ülkenin diğer bölümlerinde lisans eğitimi 3 senede verilmektedir. Mühendislik eğitimi, tıp ve hukuktan sonra en çok tercih edilen eğitim dalıdır. Mühendislik sürekli gelişen ve üretkenliğin ön planda olduğu yapısıyla bu alanda eğitim alacak öğrencileri her zaman kendine çekmiştir. En çok tercih edilen mühendislikler arasında makine mühendisliği, kimya mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, inşaat ve endüstri mühendisliği gelir. 1.a Kimya Mühendisliği Maddelerin fiziksel ve kimyasal değişimlerinin yer aldığı, üretim işlemlerinin uygulama ve gelişimi ile ilgilenir. Kimya mühendisliği, kimya ve fizik bilimi ile biyoloji, mikrobiyoloji ve biyokimyanın daha kullanışlı veya değerli formlarla ilgilenmesini sağlayan mühendislik dalını ifade eder. Kimya mühendisleri işlenmemiş hammaddeleri daha değerli olan formlar haline getirirken bu işlemleri güvenli bir şekilde ve ekonomik yollarla en verimli yöntemleri kullanarak bu işlemleri sürdürmekle sorumludurlar. 1.b İnşaat Mühendisliği İnşaat mühendisliği, malzeme ve tekniği en iyi şekilde bir araya getiren, yapıların plan, proje, yapım ve denetlenmesiyle uğraşan temel mühendislik dalıdır. İnşaat mühendisleri her türlü bina, baraj, havaalanı, köprü, yol, su kemerleri, liman, kanalizasyon, su şebekesi, tünel, demiryolu, hızlı tren projeleri, metro vb. hizmet ve endüstri yapılarının planlanması, projelendirilmesi, yapımı ve denetimi konuları ile ilgili eğitim ve araştırma yapar. Geleneksel çevre mühendisliği, geoteknik mühendisliği, inşaat mühendisliği, ulaştırma mühendisliği, belediye veya kentsel mühendislik, su kaynakları mühendisliği, malzeme mühendisliği, kıyı mühendisliği, ölçme ve inşaat mühendisliği gibi birçok alt disiplin ayrılır. 1.c Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Elektrik Mühendisliği, genel olarak elektrik, elektronik ve elektromanyetizmanın çalışılması ve uygulanması ile uğraşan bir mühendislik alanıdır. Güç, elektronik, kontrol sistemleri, sinyal işleme ve telekomünikasyon gibi bir dizi alt konuları kapsar. Genellikle elektrik mühendisliği, güç iletimi ve motor kontrolü gibi büyük ölçekli elektrik sistemleriyle ilgili problemleri ele alırken, elektronik mühendislik, bilgisayarlar ve bütünleşmiş devreler de dâhil olmak üzere küçük ölçekli elektronik sistemlerin incelenmesiyle uğraşır. 1.d Makine Mühendisliği Mekanik Mühendisliği, mekanik sistemlerin analizi, tasarımı, imalatı ve bakımı için fizik ve malzeme biliminin ilkelerini uygulayan mühendislik disiplinidir. Makine ve aletlerin tasarımı, üretimi ve işletimi için ısının ve mekanik gücün üretimini ve kullanımını içeren mühendislik dalıdır. 1.e Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar mühendisliği temel olarak yazılım, programlama ve algoritma ile ilgilenir. Bilgisayar ağları, veri tabanı yöneticiliği ve gömülü sistemler de diğer çalışma alanlarıdır. Bilgisayar mühendisleri, programlama dilleri, yazılım tasarımı ve yazılım - donanım tümleştirmesi eğitimi alırlar. Yazılımların neyi yapabileceği neyi yapamayacağı, yazılımların belirli bir görev üzerinde nasıl etkili bir verim gösterebilecekleri (bk. algoritma ve karmaşıklık), yazılımların saklanmış bir veriyi nasıl yazıp okuyabilecekleri (bk. veri yapıları ve veri tabanları), yazılımların nasıl daha akıllı çalışabilecekleri (bk. Yapay zekâ), insan ve yazılımların birbirleriyle nasıl bir iletişim içerisinde olacakları (bk. insan bilgisayar etkileşimi ve kullanıcı ara yüzleri) konuları üzerinde ve ASIC, FPGA, devre tasarımı ile donanım-yazılım entegrasyonu alanlarında çalışırlar. 2. Giriş Koşulları Mühendislik bölümleri için genel giriş koşulları , “İngiltere’de Üniversite/Lisans Eğitimi” başlıklı yazımızda göreceğiniz gibidir. Mühendislik dalına göre belirli derslerde yüksek başarı göstermeniz beklenecektir. Matematik başarısı ise istisnasız her mühendislik dalı için çok önemlidir. Genellikle mühendislikler için alınan şartlı kabullerde genel not ortalaması ile beraber matematik ve ilgili fen dersi için koşul konulmakta, bu minimum yüzde 80-85 ortalama talebi şeklinde olmaktadır. Örneğin makine mühendisliği, inşaat mühendisliği, vb. alanlarda matematiğin yanı sıra fizik notu değerlendirmeye alınırken, biyokimya vb. alanlarda matematik, biyoloji ve kimya dersleri önem kazanacaktır. 3. Denklik Birçok öğrencimizin kafasını kurcalayan soru 3 yıl gibi bir surede alacağınız lisans diplomasının denkliği olup olmayacağıdır. İngiltere’de prestijli bir üniversitede alacağınız 3 yıllık lisans eğitimi Türkiye’de alacağınız 4 yıllık lisans eğitimine denktir. Ancak bu noktada dikkat etmemiz gereken mühendislik kariyerinize nerede devam etmek istediğinizdir. İngiltere’de kalıp çalışmayı düşünüyorsanız imza yetkisine sahip bir mühendis olabilmek için 3 yıllık eğitim yeterli olmayacaktır ve eğitiminizin 4 yılı tamamlayacak şekilde planlanması gerekmektedir. Sözü gecen bu 4. Yıl yüksek lisans programı düzeyindedir ve lisansla bütünleşik şekilde ( bkz : MEng programları ) ya da lisans programınız ardından 1 yıllık master programı eklinde alınabilir. 4. Yüksek Lisans Eğitimi İngiltere mühendislik yüksek lisans eğitimleri genel olarak üniversitelerde bir akademik yılı kapsar. Bunun 9 ayı teorik eğitimle geçerken yaz döneminde de tez çalışmaları yapmanız gerekir. Akademik yıl Eylül ayında başlar. Çoğu üniversite eğer lisans eğitiminizi de bu ülkedeki üniversitelerden birinde tamamladıysanız size aynı bölümlerde yüksek lisans ve doktora imkanları sunar. Bunun yanında ALES, GRE, GMAT gibi akademik sınavlara girme ve belgelendirme zorunluluğunuz olmaz. İngiltere’de master eğitimine ilk defa başvuru yapacaklar için başvuru koşulları üniversitelere göre değişiklik gösterse de en önemli kriter İngilizce yeterlilik yani IELTS notunuzun en az 6.0 olmasıdır. Gerekli İngilizceye sahip olmayan ve not ortalaması çok düşük olan öğrenciler için bir ya da iki dönemlik pre-master yani yüksek lisans öncesi yeterlilik programları sunulmaktadır. Bu programları başarıyla bitirenler referans yazıları, niyet mektubu, CV, diploma, transkript ve İngilizce yeterlilik sınavı sonuç belgeleri ile master için üniversitelere başvurularını gerçekleştirebilirler. 5. Üniversite seçimi Diğer tüm branşlarda olduğu gibi mühendislik alanında üniversite seçimi yaparken de ders içeriklerinin çok dikkatli incelenmesi gerekmektedir. İngiliz Üniversiteleri tek bir mühendislik ana dalı altında onlarca farklı başlıkla lisans ya da yüksek lisans programları sunabilmekte bu noktada belirleyici olan ise ders içerikleri arasındaki farklılıklar ve özellikle uzmanlaştıkları zorunlu derslerdir. Örneğin ülkemizde son yıllarda çok tercih edilen endüstri mühendisliği bölümünü İngiltere Üniversitelerinde bu başlık altında bulmanız mümkün değildir, program “engineering management” başlığı altında sunulmaktadır. Üniversite seçiminde özellikle de yüksek lisans eğitimi sürecinde dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli husus ise üniversitenin endüstri linkleridir. Mühendislik, endüstri ile ilişkileri doğrultusunda daha da gelişen ve uygulamalı eğitim olanakları artan bir daldır. Lisans eğitimi alacak öğrencilerimize ise özellikle staj imkânı sağlayan üniversite programlarını önermekteyiz. Genellikle “Sandwich year” adı verilen bu programlar 3 yıl yerine 4 yıl sürmekte, öğrenciler istenilen ön koşulları sağlayabildikleri taktirde İngiltere’de 1 yıl boyunca alanları ile ilgili bir iş deneyimi kazanma şansına sahip olmaktadırlar. Özellikle de İngiltere’nin vize koşulları gereği eğitim sonrası çalışma izni konusunda ne kadar zorlayıcı olduğu düşünüldüğünde eğitim kapsamında bu imkânı yakalıyor olmak çok değerlidir. Aşağıda farklı mühendislik alanlarına göre İngiltere’nin en iyi üniversitelerinin bir listesini görebilirsiniz. Bu veriler için kullanılan kaynak : “The Guardian University League Tables ” - https://www.theguardian.com/education/ng-interactive/2017/may/16/university-league-tables-2018 Yine de belirtmekte fayda görüyoruz ki üniversite seçiminizi tek bir sıralama doğrultusunda yapmak doğru olmayacaktır. Bu sıralama bilgileri özel kurumlarca hazırlanmakta, devlet tarafından yapılmamaktadır. Farklı araştırma tabloları farklı sonuçlar sunabilmektedir; daha da önemlisi üniversite seçimi gerek akademik gerekse sosyal birçok farklı kıstas doğrultusunda yapılmalıdır.
İngiltere'de İşletme Eğitimi ve MBA
İş ile insan, insan ile insan ve makine ile insan uyumu yakın tarihin üzerinde en çok çalıştığı ve eser meydana getirdiği alandır. Eski çağlarda sadece takas olarak hareketlilik kazanan ekonomik yaşam, paranın ve kıymetli kağıtların bulunması ile kaydı zorunlu bir alana dönüşmüştür. Ekonominin canlı bir organizma olarak bu kadar hızlı büyüyor olması, bu alanda yetkin ve etkin kişilerin yetişmesini zorunlu hale getirmektedir. Bu noktada işletme bölümleri tam da bu ihtiyaca cevap vermektedir. Bu felsefeden yola çıkarak Birleşik Krallık’ta Business School’larda İşletme ve benzeri bölümlerde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi almak isteyen öğrencilere pek çok alternatif program sunulmaktadır. İşletme Okulları’nda sunulan örnek programları şu şekilde belirtebiliriz; -International Business (Uluslararası İşletme) -Business/Management (İşletme/Yönetim) -Business Entrepreneurship (Girişimcilik) -International Management (Uluslararası Yönetim) -Accounting (Muhasebe) -Finance (Finans) -Marketing (Pazarlama) -MBA – Master of Business Administration- (İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı) İngiltere'de İşletme bölümlerini Finans, Muhasebe, İnsan Kaynakları, Yönetim, Pazarlama gibi alanlarla birleştirmek mümkündür; Financial Management (Finansal Yönetim), Management with Marketing (Pazarlama Yönetimi) gibi.. Genel işletme / yönetim programları bu alanda bir kariyer hedefi geliştirmiş öğrenciler kadar, alanını daha geniş tutup daha sonra uzmanlaşmak isteyen lisans öğrencilerine de hitap etmektedir. Hemen hemen tüm okullar bu bölümlerde lisans okuyacak öğrencilere “sandwich /placement year” ya da “study abroad” opsiyonu sunmaktadır. Bu program sayesinde eğer öğrenci isterse 2. Sınıfı tamamladıktan sonra okul tarafından ayarlanan ilgili endüstride 1 yıl çalışır ya da okulun diğer ülkelerde olan partner üniversitelerinde 1 yıl eğitim almasından sonra 3. Sınıfı tamamlar ve 4 yılda lisans derecesine sahip olur. Bu tamamen opsiyonel bir seçim olup öğrencinin kararına bağlıdır ve okullara başvuru yaparken isterse programa 3 yıl isterse sandwich year alarak 4 yıllık olarak başvuru yapabilir. Yüksek lisans seviyesinde de pek çok üniversite öğrencilerine staj yaptırma imkanı tanımaktadır. MASTER OF BUSINESS ADMINISTRATION (MBA) MBA iş adamı ve iş kadınlarına yönelik geliştirilen lisansüstü bir programdır. Mba programının amacı bireyin yönetim sorumluluğunu üstlenebilmesi, stratejik düşünebilmesi, liderlik ve yaratıcı yönünü ortaya koymasıdır ve bu amaç doğrultusunda eğitim verir. Türkiye’de bilinenin aksine Birleşik Krallık’ta bir çok üniversite MBA programına giriş için en az 2 ila 5 yıl arasında ilgili alanda profesyonel iş tecrübesi istemektedir. Çünkü bu alan iş dünyasında nasıl düşündüğünüz ve hareket ettiğinizle doğru orantılıdır ve tam da bu noktada bireyin stratejik düşünmesi, liderlik yetenekleri ve yaratıcılığı devreye girer. Mba programlarının içerisinde öğrenciler finans, muhasebe, bilgi teknolojisi, pazarlama, insan kaynakları gibi alanlarda da ders görmekte ve bu alanlardan birinde uzmanlık alabilmektedir. İngiltere'de Mba programı için iş tecrübesini zorunlu tutmayan üniversiteler de mevcuttur. Daha detaylı bilgi almak isterseniz ofislerimizi ziyaret edebilir veya bilgi istek formu doldurabilirsiniz.
İngiltere’de Sanat ve Tasarım Eğitimi
İngiltere'de sanat ve tasarım eğitimi almak bir çok öğrencinin hayali. Bu yolda atılacak adımlar ve seçeneklerle ilgili siz değerli öğrencilerimiz için bir içerik oluşturduk. Neden İngiltere'de Sanat Eğitimi? Avrupa’da reklamcılık, moda, TV, film, mimarlık, oyun, tasarım gibi alanlarda başı çeken ülkeler arasında ilk sırada bulunan İngiltere’de film, televizyon ve müzik endüstrilerinin de dâhil olduğu yaratıcı sanatlar ve tasarım sektörü geniş yer bulmaktadır. Son yıllarda %10 büyüyerek, İngiltere’nin ekonomik büyümesini 3’e katlamış ve İngiltere’deki toplam işlerin % 5,6’sını oluşturarak 2,3 milyon kişiye iş imkânı sağlamıştır. Film, televizyon dizileri, animasyon ve video oyunları İngiliz ekonomisine 6 milyon Sterlin katkı sağlamaktadır. İngiltere bilgisayar oyunları üreticilerinin en yüksek sayıda olduğu Avrupa ülkesidir. Tomb Raider, Harry Potter gibi İngiliz yapımı oyunlar 1.34 milyon sterlinlik bir pazar yaratmıştır. Dünyada en çok bilinen oyunlardan Grand Theft Auto (GTA) Edinburgh, İskoçya merkezli Rockstar North Ltd. firması tarafından üretilmiştir. Şu anda İngiltere’de 2000’den fazla video oyunu şirketi bulunmaktadır. 2012 yılında en iyi I-pad oyunu ödülü alan “The Room” İngiliz Fireproof Studios firmasının ürünüdür. 500 milyondan fazla indirme alarak en çok popüler olan “The Cand Crush Saga” oyunun üreticisi King firmasının genel merkezi yine Londra’da bulunmaktadır. İngiltere'de Sinema Eğitimi İngiliz başyapıtları sinema tarihine Monty Phyton, Kwai Köprüsü gibi filmlerle geçmiştir. Ayrıca J. K. Rowling’in hayal gücünün zorlayan roman serisi Harry Potter ve sinema tarihinin en büyük bilim kurgu fenomenlerinden Yıldız Savaşları’nın çekimleri yine İngiltere’de gerçekleşmiştir. The British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) ödüllerinin yanı sıra, yetenekli İngiliz öğrencilere film, TV, animasyon alanlarında çeşitli burslar vermekte ve yaratıcılıklarını desteklemektedir. Müzik sektörüne geldiğimizde ise tarihe imzalarını atmış ünlü İngiliz müzik gruplarını Beatles, Queen, Rolling Stones, Led Zeppelin; ünlü İngiliz şarkıcılarını ise David Bowie, Amy Winehouse, Elton John, Robbie Williams olarak sıralayabiliriz. İngiltere'de Moda Eğitimi Moda ve tekstil endüstrisi; kadın ve erkek giyimi, kozmetik ve güzellik, takı, saat, aksesuar, bavul, çanta gibi geniş bir yelpazeye sahiptir. Burberry, Ozwald Boateng, Julien Macdonald, Stella McCartney, Paul Smith and Vivienne Westwood gibi ünlü İngiliz moda markaları dünyayı etkilemektedir. İngiliz tarihi mirası konu moda olunca da kendini esirgememektedir; trençkot, blazer, brogue İngiliz menşeli kıyafetlerdir. Şubat ve Eylül aylarında olmak üzere yılda iki kere gerçekleşen Londra moda haftası en önemli 4 uluslararası moda showlarından biridir. Her sene Haziran ayında gerçekleşen “Graduate Fashion Week” yeni mezunlarla ünlü moda markalarını buluşturmayı hedefleyen bir etkinliktir. Stella McCartney, Giles Deacon Christopher Bailey profesyonler hayatlarına burda başlayan dünyaca ünlü bazı modacılardır. Bunların yanısıra Brighton Fashion Week, Norwich Fashion Week, Birmingham’s Clothes Show Live, Manchester Fashion Week, Liverpool Fashion Week, Belfast Fashion Week, the Edinburgh International Fashion Festival üniversite ve kolej öğrencilerinin kilit rol oynadığı etkinliklerdir. İngiltere'de Mimarlık Eğitimi Modern mimarinin merkezi denince akla İngiltere gelmektedir. Liverpool Metropolitan Katedrali Coventry Katedrali, Lloyd’s Building en dikkat çeken eserlerdir. İstanbul Zorlu Center’daki Apple Store ünlü İngiliz mimar Norman Foster’ın imzasını taşımaktadır. Dünya’nın birçok yerinde eserleri olan İngiliz mimar Zaha Hadid, İngiltere’de eğitim almış ve mimarlık ofisini Londra’da açmıştır. İngiltere tasarım alanında dünyaya öncülük yapmaktadır. 2012 Londra Olimpiyatlarında 70 gün boyunca taşınan Londra olimpiyatları meşalesi İngiliz mimarlar Edward Barber and Jay Osgerby tarafından tasarlanmıştır. Jaguar, Royce Rolls, Bentley gibi ünlü otomotiv firmalarının merkezleri yine İngiltere’dedir. E-Type Jaguarı tasarlayan Malcolm Sayer o zamanki adıyla Loughborough College’dan mezundur. Ford, TWR, Aston Martin, Jaguar Cars’ da çalışmış olan ünlü İngiliz araç tasarımcısı Ian Callum o zamanki adı Lancaster Polytechnic olan Coventry Universitesi mezunudur. İngiltere, üniversitelerin ve iş dünyasının en çok ortak çalışma yaptığı ülkelerden biridir. Bu sayede öğrenciler çalışma hayatının zorluklarını ve avantajlarını erken dönemde profesyonellerden deneyimleyerek öğrenme fırsatını yakalarlar. İngiltere genç yetenekli tasarımcılara oldukça açık bir ülkedir. Sanat, moda, mimari gibi alanlarda eğitim alırken kendinizi içinizdeki tutkuyu paylaşan birçok insanla çevrilmiş bulacaksınız. Yaşadığınız bu atmosfer içinizdeki cevheri çıkarmanızda en büyük yol gösterici olacaktır.
İNGİLTERE 8-17 YAŞ YAZ OKULLARI
Yaz tatili kurslarının en önemli özelliği eğitim ve tatil amaçlı düzenleniyor olmasıdır. Sabah saatlerinde İngilizce eğitimi alan öğrenciler öğleden sonraları kendileri için organize edilen çeşitli gezilere, sosyal, sportif ve kültürel aktivitelere katılır. Yaz okulu programına katılan öğrenciler İngilizce derslerini 10-15 kişilik sınıflarda alırlar. Her öğrenci okulun ilk günü seviye tespit sınavına girer, kendi dil seviyesine ve yaş grubuna uygun sınıfa yerleştirilir. Deneyimli ve uzman öğretmenler en çağdaş eğitim metodlarını kullanarak öğrencileri sıkmadan eğitim verirler.Öğrencilerin İngilizce derslerinden arda kalan zamanları zengin sosyal ve sportif aktivitelerle değerlendirilir. Yüzme, basketbol, futbol, voleybol, tenis, jimnastik gibi sportif aktiviteler, turnuvalar, eğlenceli yarışmalar, oyunlar, el sanatları çalışmaları programlar dâhilindeki aktivitelerden sadece bazılarıdır. Yaz okulu programına öğrenciler bireysel olarak da katılabilirler. Eğitim, konaklama, seyahat, sağlık ve güvenlik ile ilgili her türlü organizasyon önceden yapılmaktadır. Öğrenciler isteğe bağlı olarak aile yanında veya okul kampüslerinde konaklayabilirler. Herhangi bir sorunla karşılaştıkları zaman aile bireyleri de, kampus yetkilileri de anında müdahale ederek sorunu çözerler. Okullarda 24 saat öğrencilerin güvenliğinden sorumlu yetkililer bulunmakta, yaşı küçük öğrencilere en yüksek düzeyde ilgi ve denetim sunulmaktadır. Yaz okulu programlarımıza katılan öğrencilerimiz kendilerine bildirilen okul ve yurt kurallarına uydukları takdirde hiçbir sorun yaşamadan eğitim ve tatillerini tamamlayabilirler.
Amerika'da Hukuk Eğitimi
Hukuk eğitimi alan öğrenciler kariyer hedeflerine göre ülke tercihi yapabilmektedir. Amerika ise hukuk eğitimi için en çok tercih edilen ülkelerin başında gelmektedir. Amerika'da hukuk eğitimini, başvuru ve kabul koşullarını ve mezuniyet sonrası gibi konuları sizler için derledik. Amerika’da Hukuk eğitimi, Avukatlık ve Lsat sınavları, Amerika Birleşik Devletleri’nde hukuk eğitimleri ve hukuk okulları, birçok ülkeden farklı bir yapıya sahiptir. Türkiye dahil birçok ülkede lise eğitimini tamamlayan öğrenciler, gerekli sınavları yeter puanda geçtikleri taktirde, lisans düzeyinde hukuk eğitimlerine başlar ve mezuniyet sonrasında avukatlık ünvanına sahip olurlar. Amerika Birleşik Devletleri’nde ise hukuk eğitimi Türkiye’dekinin aksine yüksek lisans düzeyinde verilmektedir. Birleşik devletlerde hukuk eğitimine başlayabilmeniz için Amerika ya da başka bir ülkede lisans eğitimini tamamlamış olmanız gerekmektedir. Lisans eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, üniversitelerin hukuk bölümlerine başvuru yapmadan önce, mutlaka LSAT (Law School Admission Test-Hukuk Fakültesine Kabul testi) sınavına girmeleri gerekmektedir. Eğitim müfredatı da diğer ülkelere göre farklılık göstermektedir ve Amerika Birleşik Devletleri’nde English Common Law diye tabir edilen, Birleşik Krallık ve sömürgesi olan ülkelerin de kullandıkları hukuk sistemi olan “Ortak Hukuk” sistemi üzerine eğitimler verilmektedir. Yeri gelmişken: İngiltere'de Hukuk Eğitimi başlığındaki yazımıza da göz atabilirsiniz. Amerika’da hukuk eğitimi yaklaşık 3 yıl sürmektedir. Hukuk eğitimini tamamlayan öğrencileri JD (Juris Doctor) ünvanına sahip olmaya hak kazanırlar. Eğitimlerinin birinci senesinde öğrenciler ağırlıklı “case study” diye tanımlanan ve uygulamada pratikliği sağlayan “Vaka Çalışması” yaparlar. İkinci senelerinde ise pratik yapabilecekleri farklı eğitim modelleri üzerinde eğitim alıp, staj arayışı içerisine girerler. Üçüncü ve son senelerinde ise seçmeli derslere ağırlık verilir ve Fikri Mülkiyet hukuku (intellectual Property Law), insan hakları hukuku (International Human Rights Law), Ticaret hukuku (Trade Law) ya da Göçmenlik Hukuku (Immigration Law) gibi konuları dilerlerse ileride uzmanlaşabilmek için çalışırlar. Amerika’daki eyalet yapısı sebebiyle, hukuk eğitimini tamamlayan ve JD ünvanını alabilmek için aday öğrenciler, mezun oldukları eyaletin baro sınavına girmeleri gerekmektedir. Farklı eyaletlerde avukatlık yapmak isteyen öğrenciler, çalışmak istedikleri eyaletinde baro sınavına da girmek zorundalar. Amerika’daki baro sınavları genellikle mezuniyete 2 ay kala yapılmaktadır. Oldukça zor olan bu sınava ilk giren öğrencilerin yarıya yakını sınavdan başarısız olmaktadır. Başarı oranının düşüklüğü, Amerika’daki baro sınavlarına ne kadar iyi hazırlanılması gerektiği gerçeğini de gözler önüne sermektedir. Amerika’da Hukuk Eğitimi için Nasıl başvuru yapabilirim? Amerika Birleşik Devletleri’nde hukuk eğitimi almak için istenilen genel şartları yukarıda kısaca bahsettik. Unutulmaması gereken önemli nokta, daha önce de belirttiğimiz gibi Amerika’daki üniversitelerin özerk yapılarından ötürü her üniversitenin kendine özel başvuru şartları olabildiğidir. Bu sebepten dolayı, başvuru yapmak istediğiniz üniversitelerin özel kabul şartlarına bakmanız gerekmektedir. Amerika’da hukuk eğitimi sunan üniversiteler, standart kabul şartları olarak aşağıdaki belge ve sınavları talep etmektedir; -Lisans diploması: Mezuniyet ortalamanız, seçeceğiniz üniversiteyi tercih ederken son derece belirleyici olmaktadır. Bu sebepten dolayı, yüksek ortalamaya sahip lisans mezunu öğrencilerinin, programa kabul edilme oranları daha yüksektir. -Lsat: Lisansını tamamlayan öğrenci adaylarının hepsinin alması zorunlu olan LSAT sınavı, toplam 3 bölümden oluşmaktadır. Akademik sıralaması yüksek olan üniversiteler, genelde ilk seferde yüksek puanı sağlamış öğrencileri tercih etmektedirler. Sınavın geçerlilik süresi yaklaşık 5 yıl olup, öğrencilerin 1 yıl içerisinde en fazla 3 defa ya da 5 yılda en fazla 5 defa olmak üzere, tüm hayatları boyunca en fazla 7 defa Lsat’e girme hakkı bulunmaktadır. Yaklaşık 200 USD’lik bir başvuru ücreti bulunan Lsat sınavı, Amerika Birleşik Devletleri’nde hemen her ay düzenlenmektedir. Son yıllarda, birçok üniversite Lsat sınavı yerine GRE (Graduate Record Exam) sınavını da kabul etmeye başlamıştır Lsat sınav test merkezlerine ve güncel sınav tarihlerine lsac.org adresinden ulaşabilirsiniz. LSAC organizasyonu, LSAT sınavını organize etmesinin dışında ayrıca öğrenci adaylarına, istedikleri hukuk fakültesine başvuru yapmaları için de yardımcı olmaktadır. -Kontenjan: Amerika’da hukuk okumak isteyen uluslararası öğrenciler, başvurularını yapmadan önce, fakültelerin kontenjanlarını kontrol etmelerinde fayda vardır. Hukuk fakültelerinin uluslararası öğrenci kontenjanları son derece sınırlıdır. -Dil Seviyesi: Uluslararası öğrencilerden istenilen TOEFL ya da eşdeğer dil yeterlilik sınavları, tüm hukuk fakülteleri tarafından istenilen başvuru şartlarından bir tanesidir. Mesleki terminolojisi, diğer meslek gruplarına göre daha ağır olan hukuk üzerine eğitimler için, uluslararası öğrencilerden, oldukça yüksek yetkinlikte dil becerisine sahip olmaları beklenmektedir. Her üniversitenin dil yeterlilik şartı farklılık göstermekle birlikte, 120 puanlık TOEFL sisteminden en az 100 puan birçok üniversite tarafından talep edilmektedir. Diğer dil yeterlilik sınavları için: TOEFL IELTS PTE Hangi Sınava Girmeliyim? -Son başvuru tarihi: Yukarıda sıraladığımız başvuru şartları göz önünde bulundurulduğunda, üniversitelerin son başvuru tarihlerine dikkat etmenizde fayda var. Fakültelerin istedikleri sınavlar ve evrakların hazırlanıp, üniversitelere iletilmesi süreçleri göz önünde bulundurulduğunda, genellikle program başlangıç tarihinden 1 yıl kadar öncesinden başvuruların yapılması üniversiteler tarafından tavsiye edilmektedir. Amerika'da hukuk eğitimi hakkında detaylı bilgi almak için eğitim danışmanımız Can Şahin'e can@edcon.com.tr adresinden mail gönderebilirsiniz.
Yurtdışında Pilotaj ve Havacılık Eğitimi | Yurtdışında Pilotluk
Pilotaj ve Havacılık Eğitimleri Gelişen havacılık sektörü ve teknolojileri sayesinde, havacılık sektöründeki pilot ve personel açığı, her geçen yıl artarak büyümektedir. Havacılık sektöründeki pilot açığının kapatılması için gerek Türkiye’de gerekse de yurtdışında verilen pilotajlık ve sivil havacılık eğitimleri sunan okullar ve eğitimler gün be gün artmakta, bu sayede eğitim ücretleri daha ulaşılabilir seviyelere gelmiştir. Nasıl Pilot olunur? Sivil havacılıkta hızla büyüyen pilot açığı ve personel ihtiyacı, ticari havayolu şirketlerinin pilot alımlarımdaki şartlarını esnetmelerine sebep olmaktadır. Özellikle Türkiye’de pilot olmak isteyen adaylardan 2015 yılı ve sonrasında, adaylarda aranılan yetkinlikler esnetilmiş ve birçok genç pilot adayına, pilot olma yolu açılmıştır. Gerek Türkiye’de gerekse de yurtdışında kariyerine pilot olarak başlamak ve devam etmek isteyen adaylardan, uluslararası geçerliliği olan ve sivil havacılık kanununa göre, alınması gereken çeşitli eğitimleri tamamlamaları beklenmektedir. Ticari amaç dışında uçuş yapmak isteyen, hobi yada kişisel gelişim açısından eğitim almak isteyen pilot adaylarının PPL (Private Pilot License-Özel Pilot Lisansı) almaları yeterli olmaktadır. Ancak kariyerine ticari pilot olarak devam etmek isteyen pilot adaylarının, Türkiye’de de ticari uçuş yapmalarına imkan sağlayan CPL (Commercial Pilot License-Ticari Pilot Lisansı) almaları beklenmektedir. Teorik ve pratik eğitim olmak üzere 2 aşamada verilen pilotajlık eğitimleri, pilot adaylarının beklenti ve istedikleri lisans seviyesine göre 4 -16 ay arasında tamamlanabilmektedir. Bu eğitimleri tamamlayan pilot adayları, ayrıca ATPL, ATPL Frozen, Night Flight Rating ve benzeri süreçleri ve eğitimleri tamamlamaları da gerekmektedir. Pilot Olmak için Neler Gereklidir? Genel olarak pilot adaylarından aşağıdaki özelliklere sahip olmaları beklenmektedir; En az Lise mezuniyeti Uçuşa elverişli olduğuna dair sağlık raporları (Seviye 1 ve Seviye 2) Yeterli dil seviyesi (genellikle orta-orta üstü İngilizce seviyesi istenmektedir) ayrıca: TOEFL IELTS PTE Hangi Sınava Girmeliyim? Matematik ve Fizik bilgisi, teorik eğitim sürecinde avantaj sağlamaktadır Yurtdışında Pilot Eğitimleri ve Pilotaj Ücretleri Türkiye’de özel uçuş okulları ya da üniversiteler içerisinde verilen PPL ya da CPL adı altında sunulan pilotajlık eğitimleri, benzer şekilde de yurtdışında okumak isteyen pilot adaylarına sunulmaktadır. Lise eğitimini tamamlayan ve en az 18 yaşında olan tüm pilot adayları, istenilen düşük dil seviyelerini kanıtladıkları sürece, yurtdışında istedikleri uçuş eğitimlerini alabilirler. Türkiye’de olduğu gibi bu eğitimleri, havacılık odaklı özel uçuş okullarında eğitim alabilecekleri gibi, 4 yıllık lisans eğitimleri sunan üniversitelerin içerisinde de alabilirler. En popüler pilotajlık eğitimleri, 4 yıllık havacılık yönetimi, elektrik - elektronik mühendisliği, uçuş mühendisliği, uçak gövde ve bakım, havacılık hukuku, uzay ve roket mühendisliği ya da genel işletme fakülteleri içerisinde sunulan pilotajlık eğitimleridir. Pilot adayları, istedikleri lisans fakültesinde eğitimlerini devam ettirirken, aynı paralelde pilotajlık eğitimlerini de tamamlayabilecekleri gibi, üniversite öncesinde ya da sonrasında, tamamen bağımsız olarak da pilotajlık eğitimlerini alabilirler. Eğitim ücretleri, alınmak istenilen lisansın çeşidine göre 20,000 USD ile 100,000 USD aralığında değişmektedir. Yurtdışındaki pilotajlık eğitimlerinin ücretlerini etkileyen faktörler, verilen teorik ve pratik eğitimlerinin içerikleri ve bu eğitimlerde kullanılan uçakların, simülatörlerin ve uçuş sürelerinin değişkenlik göstermesinden kaynaklanmaktadır. Genel bir örnek vermek gerekir ise, Amerika Birleşik Devletleri'nde alınacak pilotluk eğitim ücretleri 40,000 USD ile 100,000 USD arasında değişmektedir. Bu ücretler sadece pilotajlık eğitim ücretleri olup, 4 yıllık akademik lisans eğitimleri ve barınma masrafları hariçtir. Bunun yanında Polonya’da CPL (Ticari uçuş lisansı) ve üniversite içerisinde 4 yıllık lisans eğitimi ücretleri toplamda yaklaşık 40 bin EURO’ya denk gelmektedir. Dil konusunda eksikliği olan pilot adayları için gerek özel uçuş okullarında gerekse de üniversitelerde, dil hazırlık sınıfları mevcuttur. Gerek Türkiye’de gerekse de yurtdışında pilotluk eğitimi almak isteyen ve kariyerine havacılık sektöründe devam etmek isteyen adayların unutmaması gereken bazı konuları aşağıda belirtmek isteriz, Yurtdışında Pilotaj Eğitimi Sonrası Türkiye’de Pilotluk Yapmak Her ne kadar en az lise mezunu olmak, pilotajlık eğitimleri için istenilen en alt düzey eğitim seviyesi de olsa, Türkiye’de ticari uçuş yapan firmalar, 4 yıllık lisans mezuniyeti olan adaylara öncelik vermektedir. Yurtdışındaki ticari uçuş firmaları ise tam tersi bir işe alım politikası izlemektedir. 2016 CAE verilerine göre, havacılık odaklı özel uçuş eğitimi veren okullardan mezun pilot adaylarının %90’ı, üniversitelerin 4 yıllık fakülteleri içerisinde verilen uçuş eğitimlerinden mezun pilot adaylarının ise sadece %10’luk kesimi, kariyerlerine pilot olarak devam etmektedir. Yurtdışında Pilotaj Okuluna Girebilmek için Gerekli İngilizce Seviyesi Pilotajlık eğitimlerine başlayabilmek için istenilen en az orta-orta üstü İngilizce seviyesi, pilot adaylarının programa kabulü için istenilen en alt düzey dil seviyesidir ancak pilot adaylarının ileri derece İngilizce dil seviyesine sahip olmaları hem kişisel gelişimleri hem de işe alım süreçlerinde işverenler tarafından beklenmektedir. Pilot olarak uçuşunuzu engelleyebilecek olası fiziksel, ruhsal ya da diğer ön görülemeyen sorunlara karşı, pilot adaylarının kariyerlerine devam edebilmeleri açısından 4 yıllık lisans fakültesi bitirmeleri tavsiye edilmektedir. Herhangi bir sebepten dolayı uçuşa elverişliliğini yitiren pilotlar, yer hizmetlerinde görev alabilecekleri gibi, uçuş eğitmeni olarak da sektörde kariyerlerine devam edebilmektedir. Yurtdışında Pilotaj Eğitimi Sonrasında İş Bulma Süreci Pilotluk dünyanın neredeyse her yerinde kabul gören ve iş bulması en kolay mesleklerden olsa da alınan CPL lisansları ve diğer istenilen lisanslara sahip olma, pilot adaylarına uçma ya da işe alım garantisi vermemektedir. Pilot adaylarının, eğitimlerini programlarken, uçuş saatlerine dikkat etmeleri, mümkün olabilecek en fazla uçuş saati sunan eğitimleri tercih etmeleri tavsiye edilmektedir. Birçok özel uçuş okulu, ek uçuş saatleri için hizmet sunmaktadır. Yurtdışında Pilotaj Eğitimi Lisansını Neye Göre Seçmeliyim? EASA (Avrupa uçuş lisansı) ya da FAA (Amerika Birleşik Devletleri uçuş lisansı) onaylı eğitimler, pilot adaylarının hangi bölgelerde uçuşlarını yapacaklarına göre almaları gereken eğitim tiplerdir. Pilot adayları herhangi bir uçuş lisans eğitimini almaları halinde, gerekli fark dersleri ve sınavları tamamlamak şartı ile, lisanslarını diğer bölgelere transfer edebilmekte ve farklı kıta ve ülkelerde kariyerlerine devam edebilmektedir. Sonuç olarak, pilot olmak isteyen adayların, yurtdışında son derece geniş bir yelpazede, her bütçeye uygun olabilecek düzeyde ve sürelerde eğitim almaları mümkündür. Yurtdışında kariyerine havacılık sektöründe eğitim alıp devam etmek isteyen pilot adayları, detaylı bilgi için, eğitim danışmanımız Can ŞAHİN ile can@edcon.com.tr üzerinden irtibata geçebilirler.
İngiltere'de Psikoloji Eğitimi
İngiltere’deki üniversitelerin sunduğu Psikoloji eğitimleri birbirinden oldukça farklı. Kimi üniversite 4 yılda Psikoloji ve Sosyoloji eğitimini birleştirerek verirken kimi üniversiteler de 3 yıllık bir Psikoloji eğitimi sunuyor. İngiltere’deki psikoloji eğitiminin sadece sosyal derslerden oluşmadığını, istatistik gibi sayısal derslerin ve biyoloji gibi fen derslerinin de programda olduğunu üniversitenin 1. senesinde anlayabilirsiniz. Derslerin çoğunun aynı zamanda laboratuar sınıfları da bulunmaktadır. Psikoloji mezunlarının psikolog olabilmesi için master/PhD ya da doktora eğitimi alması gerekiyor. Dünyanın birçok ülkesi tarafından tanınan, akredite bir ünvan olan Chartered Psycholo­gist (Tescilli Psikolog) olabilmek için ise en az doktora düzeyinde eğitim almak gerekiyor. Klinik psikoloji doktorasına lisans eğitimini bitirdikten hemen son­ra başlayabiliyorsunuz. 3 yıllık doktorayı da tamamladıktan sonra uzman klinik psikolog olabiliyorsunuz. Psikoloji bilim dalı, İngiliz Psikoloji Topluluğu (BPS/ British Psychological Society) tarafından 7 alt gruba ayrılmıştır: • Sağlık Psikolojisi (Nerede çalışabilir: Sporla ilgili kurumlarda, hastanelerde) • Klinik Psikoloji (Nerede çalışabilir: Hastaneler, özel klinikler) • Klinik NeuroPsikoloji (Nerede çalışabilir: Hastaneler, özel klinikler) • Mesleki Psikoloji (Nerede çalışabilir: işe alma kurumları, devlet kurumları, özel şirketler) • Adli Psikoloji (Nerede çalışabilir: Güvenlik kurumları, adliye, cezaevleri, güvenlik kurumları) • Danışmanlık Psikolojisi (Nerede çalışabilir: Hastaneler, özel klinikler) • Eğitim Psikolojisi (Nerede çalışabilir: Eğitim kurumları, devlet kurumları, özel şirketlerin eğitim bölümleri) Türkiye’de Psikoloji eğitimi aldım İngiltere’de klinik psikoloji masterı yapabilir miyim? İngiltere’de birçok üniversitede klinik psikoloji alanında yüksek lisans eğitimi alabilmek için mezun olunan lisans programının BPS (İngiliz Psikoloji Derneği) tarafından onayı gerekmektedir. Bu kriteri isteyen üniversitelere başvurularınızı lisans eğitiminiz devam ederken yaparsanız kabul edildiğiniz takdirde kabul mek­tubunuzda BPS onaylı lisans programı şartı bulunacaktır. Lisans diplomanız için BPS’e başvururak denklik almanız mümkün, fa­kat denklik başvurunuzu ancak mezun olup diplomanızı aldıktan sonra yapabilirsiniz. BPS başvurusuyla ilgili daha detaylı bilgi için www.bps.org.uk adresini ziyaret edebilirsiniz. Master programlarına başvurularda BPS onaylı lisans diploması şartı istemeyen bazı üniversiteler de mevcut. Bu programlara kabul alabilmeniz için gerekli bulunan akademik ve dil kriterlerine karşılamanız yeterli olacaktır.
İngiltere'de Lisans Eğitimi
İngiltere üniversiteleri, akademik popülerliği ve eğitim süresi gibi avantajları göz önüne alındığında üniversite eğitimi için dünyanın en çok talep gören ülkelerin başında yer alır. Bir başka önemli avantajdan bahsetmek gerekirse, yabancı öğrenci çeşitliliği. Dünyanın hemen her yerinden öğrenci alan ingiltere, daha öğrencilere eğitim alırken uluslararası bir çevre edinme imkanı sağlar ve bu sebeple İngiltere'de eğitim almış olmak sizi, mezuniyet sonrası hayatta daima bir adım önde tutar. İngiltere’de Üniversite (Lisans) Eğitimi İngiltere Üniversiteleri Lisans eğitim programları normalde 3 yıl olmakla birlikte bazı programlar eğitim süresi kapsamında 1 yıllık staj imkanı da sağlamakta böylelikle 4 yıla uzamaktadır. Bu programlar ‘sandviç program’ olarak adlandırılır. Tıp, diş hekimliği, mimarlık gibi programlar bu genellemenin dışında olup eğitim süreleri 5-6 yıla kadar uzayabilmektedir. Eğitim programları her sene Eylül ayı sonu-Ekim ayı başı gibi başlar. Bazı üniversitelerde Ocak - Şubat başlangıçlı programlar da sunulmaktadır. İngiltere'de üniversite eğitimi belirli ana başlıklar altında toplanmıştır ve konularına göre aşağıdaki gibi gruplandırmak doğru olacaktır. İngiltere'de Lisans Anadalları • Bachelor of Arts (BA) Sosyal konularda lisans derecesi • Bachelor of Science (BSc) Fen konularında lisans derecesi • Bachelor of Law (LLB) Hukuk konusunda lisans derecesi • Bachelor of Medicine (MB) Tıp konusunda lisans derecesi • Bachelor of Education (BEd) Eğitim konusunda lisans derecesi • Bachelor of Architecture (BArch) Mimarlık konusunda lisans derecesi • Bachelor of Engineering (BEng) Mühendislik konusunda lisans derecesi İngiltere Lisans Programları için Başvuru Koşulları ve Gerekli Belgeler, Nasıl Başvuru Yapabilirim? Öğrenci kabul koşulları üniversite ve bölümlere göre farklılık gösterebilmekle birlikte genel olarak 3 yıllık bir lisans derecesine doğrudan başvuracak öğrencilerin kabul belgesi alabilmeleri için aşağıdaki koşulları karşılaması gerekmektedir. Aşağıdaki şartları sağlayamayan öğrenciler hem bilimsel hazırlık (foundation) hem de İngilizce hazırlık programlarına katılarak üniversitelerin beklediği düzeye gelebilirler: 1. Lise diploması + ders not dökümleri : Başvurulan üniversite ve bölüme göre 3.5 – 5.0/5.0 arasında değişmektedir. Veya A Level derecelerine eşdeğer kabul edilen SAT, Abitur, Fransız ya da Uluslararası Baccalaureata'sı, Matura, Maturita gibi uluslar arası sınav sonuçları da skora bağlı olarak hazırlık yılını atlayıp direkt üniversiteye geçiş imkanı sağlamaktadır. Henüz lise eğitimi için karar vermediyseniz ve hangi türde eğitim alacağınızı bilmiyorsanız bu yazımızı inceleyebilirsiniz: IB, A Level, AP, SAT, ACT, Nedir? Farkları Nelerdir? Lise Seçerken Hangisini Tercih Etmeliyiz? 2. İngilizce dil seviyesini gösteren dil sınavı :IELTS ( 6,0 – 7,5 arası ) veya TOEFL IBT ( 80-107 arası ) 3. Lise öğretmenlerinden bir akademik referans :Mümkünse başvuru yapacağı bölümle direkt alakalı olan derslerinin öğretmenlerinden alınması önerilir. 4. Niyet mektubu : Öğrencinin akademik hedefini anlattığı, kendisinden, neden İngiltere’de eğitim görmek istediğinden, başarılarından varsa staj ve iş deneyimlerinden bahsettiği başvuru yazısı. Bu konuda da yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız: İyi Bir Niyet Mektubu (Personal Statement) Yazmanın 7 Yolu İngiltere’de hazırlık sınıfını atlayarak doğrudan 1. yıla yapılacak olan başvurular (UCAS) adı verilen merkezi bir sistem ile yapılmaktadır. UCAS aracılığı ile öğrenciler maksimum 5 adet başvuru yapabilmektedirler. Online bir sistem olduğu ve içinde yer alan bilgiler tüm 5 üniversiteye gönderildiği için UCAS ile aynı ya da benzer alanlara başvuru yapılması gerekmektedir. Bunun en önemli sebebi sizin eğitim almak istediğiniz alan ile ilgili veya İngiltere'de eğitim ile ilgili tutarlılığınızı göstermesidir. Üniversite başvuruları UCAS aracılığıyla lise son sınıfın başında yapılır ve her öğrenci bireysel olarak değerlendirilir. UCAS başvuruları Eylül ayı başından itibaren yapılmaktadır. Başvuru için önerilen tarih özellikle güçlü üniversiteler başvuracak öğrenciler için 15 Ocak olmakla beraber normalde uluslararası öğrenciler için belirlenmiş son başvuru tarihi 30 Haziran‘dır. Başvurularda her ne kadar akademik başarı önemli olsa da başvuru tarihi ve başvuru yoğunluğu da İngiltere'de bir üniversiteye kabul almanız için önemli etkenlerdendir. Bu tarihler, Oxford – Cambridge Üniversiteleri programları ( tüm programlar ) ve de tıp, diş hekimliği, veterinerlik programları için geçerli değildir. Bu üniversiteler ve de bu belirtilen bölümler için en son başvuru tarihi 15 Ekim’dir. Güncel kabul tarihleri ve kabul alabileceğiniz üniversiteler için dilerseniz Whatsapp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz. Jose Llamas İngiltere’de Üniversite ( lisans ) Eğitimi Öncesi Hazırlık Programları Hazırlık (Foundation) Eğitimi Türk öğrenciler, Türk ve İngiliz eğitim sistemlerindeki bir yıllık farklılık nedeniyle ‘Hazırlık Yılı’ olarak adlandırılan bir eğitim sürecinden geçmektedirler. Bir yıl süren bu hazırlık programları çeşitli konularda verilmekte, bu konular alınacak lisans derecesine ilişkin olduğundan, başarı ile tamamlanması halinde doğrudan bir üniversitenin lisans programına geçiş sağlanmaktadır. Bu programlar bazı üniversitelerin kendi bünyelerinde yer almakla birlikte bağlantılı oldukları kolejlerde de uygulanabilmektedir. Ders içerikleri üniversitede okunacak bölüme göre belirlenmekte, örneğin işletme eğitimi almak isteyen bir öğrenci o bölümün temel derslerini alırken Mühendislik programı için hazırlık sınıfını okuyan bir öğrenci ise mühendisliğin temel derslerini almaktadır. Bununla beraber hazırlık programları kapsamında ekstra İngilizce ( akademik İngilizce ) ve de “study skills “ diye adlandırılan eğitim boyunca öğrencinin ihtiyacı olacak sunum yapma teknikleri, essay yazımı, vb konular yer almaktadır. “Foundation” – Hazırlık Programı sunan bağımsız özel kolejlerde bulunmaktadır. Bu tip özel kolejlerde sunulan programlar için sınıftaki öğrenci sayıları daha az, bireysel ilgi daha fazladır. Bu tip okullarda kontrol mekanizması da çok güçlü olup öğrenci velilerine 3 aylık gelişim – devamlılık raporları, ihtiyaca göre de ek ara raporlar gönderilmektedir. Hazırlık programları , “foundation” , “international foundation” , “Bridging” , “University Access” şeklinde adlandırılmaktadır. İngiltere'de Hazırlık Programları için Başvuru koşulları Üniversite lisans programı öncesi, Hazırlık programına katılacak öğrenciler için başvuru süreci üniversiteye bağlı olarak farklılık göstermektedir. Koşullar birbirine yakın olsa da öğrencilerin durumuna göre değişiklik göstereceğinden doğru başvuru için danışmanlarımızdan ücretsiz destek alabilirsiniz. Başvuruları sadece UCAS merkezi sistemi üzerinden online olarak kabul eden üniversiteler olmakla beraber hazırlık programı başvuruları çoğunlukla üniversitelere direkt olarak yapılmaktadır. Doğru başvuru ve kayıt işlemleri için danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. İngiltere'de Hazırlık Eğitimi için Gerekli Belgeler 1. Lise diploması + ders not dökümleri: Başvurulan okul ( Üniversite ve kolejler ) ve bölüme göre 2,8 – 4,0/5 arasında değişmektedir. 2. İngilizce dil seviyesini gösteren dil sınavı : Başvurulan okul ( üniversite ve kolejler ) ve bölüme bağlı olarak IELTS ( 4,5 – 6,0 arası ) , TOEFL IBT ( 53 – 80 arası ) veya PASSWORD ( 4.5 – 5.5 ) 3. Lise öğretmenlerinden bir akademik referans :Mümkünse başvuru yapacağı bölümle direkt alakalı olan derslerinin öğretmenlerinden alınması önerilir. 4. Niyet mektubu : Öğrencinin akademik hedefini anlattığı, kendisinden, neden İngiltere’de eğitim görmek istediğinden, başarılarından varsa staj ve iş deneyimlerinden bahsettiği başvuru yazısı
OXFORD - CAMBRIDGE Basvuruları
Dünya'nin hemen her alanda ilk 7 üniversitesi içerisinde yer alan Oxford ve Cambridge Üniversiteleri İngiltere'de eğitim görmek isteyen öğrencilerimizin birincil hedefleri arasında yer almaktadır. Elbette akademik bekletisi çok yüksek olan bu üniversiteler için çeşitli ekstra hazırlıklar da gerekmektedir. Ekstra sınavlar ve mülakat süreçlerinin yanı sıra öğrencilerin okul dışı aktiviteleri ile de fark yaratmaları beklenmektedir. Danışmanlarımızdan Oxbridge basvuru ve hazırlık süreci hakkında detayli bilgi alabilirsiniz.